2016 NR. 3 HEADER

vrijdag 20 mei 2011

Merklappen met monogrammen

Deze merklappen ben ik aan het verzamelen. Je ziet ze veel in Duitsland en eigenlijk veel minder in Nederland. Omdat rood mijn favoriete kleur is spreken deze merklappen mij bijzonder aan. Zelf wil ik ook graag een mooi monogram maken. Mijn vriendin Gonnie die dit heel goed kan helpt mij er mee. Patronen heb ik genoeg maar het overbrengen van het monogram op de stof - met behulp van kopieerpapier voor stof - gaat niet goed. De afbeelding komt maar heel licht over, dus nog maar even nagetekend met een verdwijnstift voor patchwork. Er gaat nog best wel veel tijd in zitten maar het is leuk om te doen. Dit is mijn poging.

En dit is een lap uit mijn (kleine) verzameling. Misschien maak ik ooit nog eens zo'n mooie monogrammenlap. Voorlopig geniet ik van de lappen die ik heb. Binnenkort laat ik een ander exemplaar zien.
Morgen geen aanvulling want dan ben ik een dagje weg en heb dan helaas ook geen tijd om een paar steekjes te maken. Fijne dag allemaal morgen en geniet van het mooie weer!2 opmerkingen:

  1. Mooi is het rode lapje ik heb er ook een in bezit, en ook via ebay!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent al een heel eind op weg!
    Ik heb me er nog nooit aan gewaagd. Dus ik ben een en al bewondering!

    BeantwoordenVerwijderen