2016 NR. 3 HEADER

zondag 27 november 2011

Chausette de Noël

Dit mini kerstsokje is erg leuk om in de kerstboom te hangen, aan een kastdeur of in een krans en ga zo maar door. Ik heb het geborduurd op 14 draads linnen in de kleuren 815 donkerrood, 833 goudgeel, wit, 3051 groen, 938 donkerbruin en 840 middenbruin, allemaal van DMC. Het sokje is 8 cm hoog. De naden zijn naar binnen gevouwen en daarna heb ik het sokje met de hand op het vilt genaaid en tenslotte rondom op maat geknipt met de kartelschaar. Het patroontje is er een uit een serie van vier en is een gratis patroontje van Cilou uit Frankrijk en kun je HIER vinden. Vergeet niet om ook op haar mooie BLOG te kijken.

This tiny christmas stocking looks very nice in a christmas tree, a christmas wreath or on the key of a cupboard. I have  stitched it on 35 count linen and 8 cm high. I used the colours 815 dark red, 833 gold-yellow, white, 3051 green, 938 dark brown and 840 light brown, all from DMC. The seams are folded inside and the stocking is hand sewn to the felt and cut to size with pinking shears. The pattern is one of a series of four and is a freebie from Cilou in France and you can find it HERE. Don´t forget to also look on her beautiful BLOG

12 opmerkingen:

 1. Die is inderdaad heel erg mooi, ik weet niet juist hoe groot, haha, of klein hij is maar hij lijkt me ook heel leuk als label aan een cadeautje?
  Nu ga ik vlug verderklikken op de link die je meegeeft:)
  Fijne zondag van Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marijke,
  Wat ontzettend lief, en prachtig ook dat je het op vilt hebt genaaid en zo die kartelrand er aan hebt gemaakt. Heel leuk gedaan. Weer een mooi stuk toegevoegd aan je verzameling prachtige borduurtjes...
  Ik wens je een heel fijne zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooie sok,
  groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig lief sokje!
  Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke kaarten heb je gemaakt en het kerstsokje is weer een plaatje geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet het er schattig uit zeg! Zo lief.
  Je bent weer erg productief zie ik.
  liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een goed idee met de achterkant, het ziet er heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schatje is dit!!! En de garenkaartjes had ik ook nog niet gezien... die zijn ook énig zeg!! Wat een leuk idee.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een lieverdje...doet me denken aan al die leuke sokjes van Blackbird Design die ik heb geborduurd!
  Bedankt voor de link,borduur ze Marijke!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. knap sokje,hopelijk word die ook gevuld :-)

  BeantwoordenVerwijderen