2016 NR. 3 HEADER

donderdag 26 januari 2012

Visitekaartjes

In alle leuke winkeltjes waar ik kom neem ik een visitekaartje mee als dat er is. Altijd handig voor de openingstijden, het telefoonnummer etc. Deze kaartjes lagen altijd overal in mijn kamer maar nu heb ik er een mapje voor gemaakt. Heel simpel van een lapje vilt. Handig en leuk om te zien en zo heb ik alles bij elkaar en hoef ik niet meer te zoeken! Het mini popje is ook een oudje uit de ARI speelgoedfabriek en de kleding  en het tasje heb ik zelf gemaakt.

I keep a businesscard from all the needlework shops where I have been. Very handy for opening hours, phone number, etc. I always put them anywhere but now I made a pouch to store them. Very easy, of  felt.
Convenient and it looks nice and so I have everything together and don't have to search anymore! The miniature doll is a vintage one from the ARI German toyfactory and I made her clothes myself.
Nog even een verhaaltje voor jullie. Mijn broer die in Frankrijk woont is een paar dagen in Nederland en heeft afgelopen dinsdag bij ons gegeten. Boerenkool met worst en gehaktballen (op zijn verzoek). Mijn broer verzamelt antieke lampen en loopt heel wat brocantes maar ook inboedelverkopen in Frankrijk af. Hier zie je dat niet meer maar daar nog heel veel. Afgelopen zomer ben ik samen met hem naar een boedelverkoop geweest, erg leuk. Maar nu terug naar zijn verhaal. De inboedel was van een oude dame die geen familie had en werd vanuit haar huis verkocht. Je mag een half uur voor aanvang van de veiling naar binnen om alles te bekijken en daarna wordt alles één voor één naar buiten gesjouwd en begint het bieden. De grote stukken blijven in het huis en worden vanuit daar verkocht omdat naar buiten sjouwen geen optie is. Tempo kennen ze daar niet dus je bent er uren zoet mee. 

De dame die in dit huis had gewoond had in de mode gewerkt in Parijs. Mijn broer vertelde dat er 19 antieke paspoppen in het huis stonden, helemaal aangekleed met antieke jurken en accessoires. Deze zijn allemaal verkocht. Hier waren speciale liefhebbers voor dus sommigen gingen voor 1500 euro weg. Mijn broer had enkele lampen gekocht maar omdat je alles meteen mee moet nemen moest hij tot het einde wachten voordat hij  de lampen er af kon schroeven. De meeste mensen waren allang weg want het was ondertussen al kwart voor zeven 's avonds. Er waren nog maar zeven mensen over (alleen de echte koopjesjagers en fanatiekelingen waaronder mijn broer (en als ik er bij geweest was ik natuurlijk ook, koud of niet) en nu komt het........hij vertelde doodleuk dat er boven in een kamer drie linnenkasten vol met antiek linnengoed stonden én een prachtig bed. De veilingmeester wil op een gegeven moment ook naar huis dus de laatste stukken worden er snel doorheen gedraaid en de drie kasten mét inhoud en het bed werden verkocht voor 50 euro!!!! Ik voelde mijn bloeddruk accuut omhoog gaan en vroeg direkt waarom mijn broer dat niet voor mij had gekocht. Ja zeg, hoe krijg ik dat allemaal thuis was het antwoord. Ik vroeg mijn broer nog om details over het linnengoed maar ja, een man hè, hij had geen idee maar het waren allemaal stapels. Een volgende keer moet hij van mij direkt aan de nieuwe eigenaar  vragen of hij het door wil verkopen. Maar ja, achteraf....  Ik ben die nacht zeker drie keer wakker geweest en  in gedachten zag ik allemaal stapels linnengoed met de mooiste monogrammen er op en kantranden er aan. Dit soort verhalen geloof je toch niet? Maar het is echt waar en ik moest het jullie even vertellen. Ik laat nog even een paar foto's zien van een verkoop waar ik de laatste keer met hem geweest ben. Ik heb daar ook leuke dingen voor weinig gekocht.Iedereen heeft binnen gekeken, de keukentafel wordt naar buiten gesjouwd inclusief plastic tafelkleed en
men wacht tot de veilingmeester gaat beginnen. Geduld is hier een schone zaak. Achteraf begrepen we waarom sommigen met een stoel liepen te sjouwen. Boodschappentassen en stapels kranten om breekbare waar in te pakken hadden ze ook bij zich en er werd uitgebreid met elkaar gepraat. Volgens mij waren wij ook een dankbaar onderwerp van gesprek gezien de sluikse blikken die op ons werden geworpen. Men had weer wat te vertellen thuis!

Madame de veilingmeester.
Stuk voor stuk wordt alles uitgebreid omschreven.

Wie biedt?

 

16 opmerkingen:

 1. Jeetje Marijke, wat een verhaal, dat je maar drie keer bent wakker geweest....! Lijkt me fantastisch om zo'n veiling te kunnen meemaken, maar ja dan ook weer die spanning wat daarbij hoort.
  Oei, vergeet ik bijna te zeggen, dat ik je visitenkaartenmapje geweldig leuk vind, net zoals de kleertjes van het poppetje.
  Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, Marijke, ik begrijp je frustatie. Ik ben ook dol op oud linnen en oude handwerk spullen maar omdat de eigenaars en/of familie er geen belang of waarde aan hechten is het meestal al weg gegooid voor dat ik er om kan vragen.
  Behalve 1 keer.....ik heb een hele la vol met oude kantjes.....zo leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee om een mapje te maken voor de visite kaartjes. Het ziet er erg mooi uit!
  En zonde van het oude linnen.. volgende keer meer geluk!
  Groetjes, Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh Marijke, mannen!!!!! Mocht de opkoper gevonden en stel.... jij ziet er toch vanaf... tja... dan zit hier iemand die zich graag over al dat moois wil ontfermen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk mapje voor je visitekaartjes. Maar jouw verháál... en je broer, jeetje.... je zou hem wat... ! maar ja, wees blij dat niet íédereen als aasgieren op linnengoed afkomt, want dan zou het op de brocantes nóg duurder worden. Want dat is mijn ervaring, op de franse vide-greniers weten ze tegenwoordig behoorlijke prijsjes te vragen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo,
  Ben via via hier op de blog gekomen.
  Ik heb zelf geen blog maar geniet van en bij anderen.
  maar oh,als ik al die mooie en leuke dingen ziet,denk ik,ik kom een leven op een leven te kort.

  Ik heb vroeger veel geborduurd,maar daar is de slof in gekomen.
  k`Ben nu een beetje aan `t scrappen en haken,maar nu ik deze blog heb gevonden weet ik nu alweer dat het borduren gaat worden.
  Gisteren al boruurlap en garen opgezocht.

  Wat een verhaal he van de veilingverkoop in Frankrijk.
  Ik word er gewoon ook hebberig van omdat ik ook van brocante hou.

  groet van Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een verhaal, ik kan me helemaal inleven wat je voelt, waarom is zoiets nou niet eens in Nederland. Het mapje is weer een grandioos idee, bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk verhaal Marijke, ik zit te genieten!! Alleen toen ik las over het linnengoed!! nou ik leef met je mee hoor, inderdaad mannen. Ik zie ook veel mannen op de foto of waren die er om alles naar huis te dragen lol. Leuk idee zo'n veiling aan huis.
  Je kaarten mapje is schattig, ik bewaar die handwerk kaartjes ook altijd, goed idee!
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan me indenken dat je niet zo blij met je broer was. Maar wees eens eerlijk hij is en blijft een man. Wel jammer voor je. Misschien denkt hij de volgende keer aan je.De poppenkleertjes zijn erg mooi geworden. Nu kun je nog meer visitekaartjes bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een heel leuk mapje heb je gemaakt,leuk om die plaatjes te zien van die veilingverkoop,super!!

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Arrrrghhhh.... Marijke dit is gewoon een horror verhaal!!! Wat zónde van al dat linnengoed! Ik kan me heel goed voorstellen dat je dat erg graag gehad zou willen hebben... ik zou dat ook wel willen. ;-)
  Je mapje is erg leuk geworden en een goed idee ook. Ik heb ook her en der van die kaartjes liggen en die zou ik eigenlijk ook eens bij elkaar moeten stoppen.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh daar draait je maag van om! Sterkte met het verwerken, grijns,
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 13. schitterend, dat veilingverhaal, maar wel een met een horrorachtig staartje...al dat linnengoed voor vijftig euro, daar droom je van. Mooi mapje... voor de heb, natuurlijk want mijn 'verzameling' visitekaartjes van bezochte handwerkwinkels is inmiddels enorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Marijke,
  Het verhaal van het antieke linnen en de kast in het huis vind ik echt geweldig. Alles voor maar 50,00 euro, dat is echt niet te geloven. Hopelijk houdt je broer het in de toekomst een beetje voor je in de gaten. Heb je hem instructies gegeven? Doen hoor...
  Je mapje voor de visitekaartjes vind ik ook geweldig. Ik ben zulke kaartjes altijd binnen de kortste keren kwijt. Of ik plak ze in een plakboek, maar dat heb je niet bij je als je even de openingstijden wilt checken... haha...
  Marijke, ik wens je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtig verhaal Marijke!
  Wel een beetje zuur op het eind...drie keer wakker? Ik zou geen oog dicht hebben gedaan!
  Lief mapje heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een verhaal, ongelofelijk jammer dat dit aan je broer en natuurlijk aan jou voorbij gegaan is...! Gelukkig heb je hem nu goed geïnstrueerd voor een evt volgende keer!! Wat een schattig mapje heb je gemaakt voor die kaartjes, echt heel mooi! Zo bewaar je ze met plezier! Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen