2016 NR. 3 HEADER

dinsdag 19 juni 2012

Bijpraten

Het is al weer even geleden dat ik een blogje plaatste dus de hoogste tijd om bij te praten. Het borduurwerkje dat ik jullie hier liet zien is inmiddels een tasje in wording. Ik ben nu bezig met de voering dus het schiet aardig op. Ik hoop jullie gauw het resultaat te kunnen laten zien.

It has been a while since my last update, so its about time to catch up. The embroidery that I showed you here is now being transformed into a little bag. I hope to be able to show you the result soon.

Verder zijn vorige week al onze kippen dood gebeten door een vos. We hadden al gehoord dat er hier midden in het centrum van Huizen vossen lopen maar nu weten we het zeker. We hadden maar vier kippen en ze waren ontzettend tam. De grootste kip is meegenomen door de vos en de andere drie heeft hij/zij begraven in onze tuin, allemaal op een andere plek, waarschijnlijk om ze later weer op te halen. Het kippenhok staat er vreemd leeg bij en ik mis hun koppies in de vensterbank van het keukenraam, bedelend om een stukje brood.

Last week all our chickens were killed by a fox. We had already heard that foxes were spotted here in the center of Huizen, but now we know for sure. We only had four chickens and they were very tame. The largest chicken is taken by the fox and the other three, were buried by the fox in our garden, all in another place, probably in order to retrieve them later. The chicken cage is strangely empty and I miss them sitting on the windowsill of the kitchen window, begging for a piece of bread.De tuin staat er prachtig bij. Ik hou erg van de combinatie blauw/lila met roze. De riddensporen zijn wel kwetsbaar maar wat zijn ze mooi. De roos "Eden" is een van mijn lievelingsrozen.

The garden is lovely now. I very much like pink and blue as you can see. The "Eden" rose is one of my favourites.

Langs het poortje groeit de roos "Compassion" die heerlijk ruikt
This is "Compassion" which smells wonderfulVerder kregen wij afgelopen vrijdag hoog bezoek in ons winkeltje!

Diny woont al 30 jaar in Nieuw Zeeland en is een trouwe volgster van mijn blog. Ze heeft al diverse van mijn patroontjes geborduurd en stuurt altijd trouw een foto van haar mooie creaties. Ze had al gemaild dat ze naar Nederland zou komen en wie stond er opeens in ons winkeltje? Diny, rechtstreeks vanaf Schiphol waar ze die ochtend was aangekomen na een lange vlucht. Popelend om alles wat ze al op het blog had gezien nu in het echt te bekijken. Wat was het gezellig Diny, hopelijk zien we je nog een keer voordat je weer terug gaat!

Diny is Dutch by birth but lives for over 30 years in New Zealand and is a loyal follower of my blog. She already has stitched several of my embroidered patterns and sends us often a picture of her beautiful creations. She had mailed us that she would come to the Netherlands and who stood suddenly in our shop last friday? Diny, directly from the airport where they had arrived that morning after a long flight. It was wonderful to have you here, hopefully we'll see you again before you return to New Zealand!


Van links naar rechts: Gonnie, Marijke en Diny
From left to right: Gonnie, Marijke and Diny

Dit blauw naaidoosje heeft Gonnie een tijd terug gemaakt en nu hebben we hem gevuld met allerlei leuk en oud naaigerei, om de doos in de winkel te verkopen. Wat is dat toch een leuk werkje om te doen. Het ene er in, het andere er weer uit. Nee, toch maar dit en welke vind jij het mooiste? We zijn er maar druk mee.
Gonnie made this cute sewingbox that we filled together with vintage items.Het popje is uit de jaren vijftig van speelgoedfabriek ARI
The doll is vintage from ARI , a German toy factory

Merklapje geborduurd op 22-draads katoen
Miniature sampler on 50 count cottonDe binnenkant van het naaldenboekje
The inside of the needlemap

De deksel met een lief engeltje
On top this sweet angel


Tussendoor ben ik nog bezig met een klein werkje op borduurband van 10 cm breed.
Het wordt denk ik een kussentje of een lavendeltasje, daar ben ik nog niet helemaal uit.
Het is een makkelijk werkje wat je snel even tussendoor kunt doen. En omdat de motiefjes klein zijn heb je er zo weer een af.

In between I am working on this little project of which I want to  make a litte pinchusion or perhaps a lavender "bag".
Omdat Gonnie nog aardig wat spulletjes over heeft van haar brocante winkeltje en ik ook aardig kan verzamelen hebben we tegenwoordig buiten bij de ingang van ons winkeltje een brocante hoekje.

Gonnie still has a lot of brocante after she closed her shop. So now we have our own litte brocante corner at the entrance of our shop.


Tussendoor ook nog de houten klossen die we in de winkel verkopen "versierd". Als inspiratie,  maar ze kunnen ook gewoon gekocht worden om kado te geven of gewoon zelf te houden voor in je letterbak, vitrinekastje etc. De brede band in het midden is door ons gemaakt en kun je nergens anders kopen. De schaartjes komen uit onze collectie bedels en zijn 6 cm hoog.

We pimped these bobbins that we sell in our shop. For inspiration, but they are also for sale as a present. The ribbon in the middle is made by us and is only for sale at our shop.  The scissors are from our charm collection.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Zoals jullie zien hebben we niet stil gezeten! 
As you can see we have been very busy!


20 opmerkingen:

 1. So sorry to hear about your chickens! I hope to one day have some chickens of my own :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh wat erg van de kippen!
  het is de natuur maar het is soms zo wreed...

  ik zie op de foto van het brocante hoekje een grijze pot staan.. die zou ik graag willen hebben! kan dat? wil je hem voor mij wegzetten zodat ik hem na de vakantie kan ophalen?

  liefs, Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. PS ook graag de metalen vis die in de rieten mand zit!

  Liefs, Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. piep, wat fijn zo n leuk bezoek in je winkeltje, en wat ene mooie wérkjes laat je ons weer zien.
  Zou ook heel graag in je brocantehoekje rondneuzen.

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk verleidelijk allemaal.Ik kom ook snel eens langs,dat doosje staart mij wel aan zeg, een fijne dag vandaag, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er gezellig uit. En wat leuk dat je klanten hebt die van "heel ver" naar jullie winkel komen.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me verschrikkelijk om naar zo'n leeg kippenhok te moeten kijken, zeker als je kippen zo tam waren......! Wat laat je leuke spulletjes zien. Ik popel om een keertje naar Huizen te komen.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een bezige bijtjes zijn jullie. En het ziet er allemaal even leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er allemaal super mooi uit Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 10. allereerst wat vreselijk sneu van jullie kippen. Ja, bij ons loopt de vossen ook gewoon in de wijken rond. Ze liggen soms te zonnebaden op het grasveldje voor ons huis Mensenschuw zijn ze al lang niet meer en als er dan ook nog tamme kippen zijn te halen. Dat Diny bij jullie langs is geweest is natuurlijk hartstikke leuk. Ik durf eigenlijk niet langs te komen de verleiding is dan zo groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. A beautiful post!

  hugs
  eljardindemiduende ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ach, is het weer zo ver met de vossen? Ze hebben in het verleden al vaker huis gehouden in het dorp. Op de Zeeweg is toen een enorm kippenhok uitgemoord. Ons konijn is toen ook uit zijn hok gestolen. Stomverbaasd was ik... Ik heb nog lopen zoeken in de buurt, stom he?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat erg van jullie kippen, en dat ze ook nog in je tuin zijn begraven. Het zijn toch je huisdieren,je laat wel heel veel verleiderlijke spullen zien. Altijd zo mooi gedecoreerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat jammer van je kippen, kan me voorstellen dat je ze mist.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat weer een gezellig logje! Wel erg van je kippetjes. Hetzelfde is mij ook overkomen met mijn kipjes. Ik durf het niet meer om nieuwe te nemen hier op het Franse platteland. Bang dat het me nog een keer overkomt.

  Wat hebben jullie toch leuke spulletjes in jullie winkel!

  Groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat naar van de kippen. Kan me voorstellen dat je ze mist. Wat een leuke spullen zie ik hier allemaal voorbij komen en wat een leuk het bezoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat jammer van de kippen. Kan me voorstellen dat het kaal is. Verder komen er mooie foto's voorbij met nog leukere spulletjes erop. Als ik meer tijd had zou ik wel eens een kijkje willen komen nemen. Wie weet in de vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. alles zo mooi,jullie hebben hard gewerkt,groet irena

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat hebben wij (brei-café soest) genoten van ál dit heerlijks.

  EN het is zéker nog meerdere bezoeken waard !!!

  ((zwaaii)).. marian'ne m

  BeantwoordenVerwijderen