2016 NR. 3 HEADER

zaterdag 30 mei 2015

Lapjes

Nemen jullie je ook vaak voor éérst een werkje waar je mee bezig bent af te maken voordat je aan iets nieuw begint? Vast wel. Bij mij komt er eerlijk gezegd maar weinig van dit voornemen terecht. Ik wil wel hoor, maar het nieuwe patroon of de nieuwe stofjes roepen mij steeds maar. Of ik krijg opeens een geweldig idee dat ik direct uit moet gaan proberen.
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Al jaren spaar ik rode en blauwe stoffen, nieuw en oud en op rommelmarkten en  kringloopwinkels in binnen en buitenland vind ik altijd wel iets. Een oud sloop, servetten, tafelkleed met een gat er in, het gaat allemaal mee, als het maar een leuk stofje is.

En nu is er het boek "Uitgeslapen" van Jantje Kupers-de Roo. Vol met quilts gemaakt van oud beddegoed! Mijn doos met oude stofjes werd direct tevoorschijn gehaald en graven maar.

Meten, knippen, puzzelen, heerlijk! Mijn vriendin Sonja heeft me geholpen om te sorteren en te knippen. Sommige stukjes waren net te klein om de benodigde blokjes er uit te halen dus die zijn voor een volgend project. Maar er bleven er nog genoeg over.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 
Blok nummer 1
 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
 
 
Knippen en meten

 
 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
 
Blok nummer 2
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 
In de blokken als middenstuk een stukje oud linnengoed  met een monogram. Het onderste monogram heeft nog een stukje zoom.
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
 
Dit is het boek met al die mooie quilts en verhalen.
Het is gelukkig weer op voorraad in de webwinkel
 
Vanavond begin ik aan blok nummer 3. De planning is vier blokken met daartussen mooie randen. Ik kan nog even voort!
 
Natuurlijk heeft niet iedereen oude stofjes, maar er zijn genoeg mooie rode en blauwe stoffen te koop waaronder ook reproductie stoffen van oude prints en natuurlijk ruitjesstoffen. Je hebt er vast wel een paar. Ik wissel vaak stof met vriendinnen omdat je toch maar kleine stukjes nodig hebt. Iedereen blij!
 
Het stoplapje dat ik aan het ontwerpen ben is op één blokje na klaar. Het patroon nog maken en dan kan het naar de drukker.
Alvast een glimpje!
 
 
 
Fijn weekend allemaal!
 
Marijke
♥  
 

7 opmerkingen:

 1. Wat is dit super leuk..... Het is dus ook een echt inspiratieboek.....
  Een wel heel lief stopje is "Glimpje"
  Steekjesgroetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marijke,
  Ik vind dit echt prachtig worden. Ik ken dat ook, zeg steeds tegen mezelf dat ik eerst alles moet afmaken waar ik mee bezig ben maar dan merk ik toch dat ik ineens weer met iets nieuws bezig ben... Kan wel even tussendoor... O ja, heel bekend dus...
  Lijkt me een heel mooi boek...
  Fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh ja heel herkenbaar... maar ik kan me voorstellen dat je dit project er toch bij oppakt, super leuk met die stofjes met een verhaal/geschiedenis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een post naar mijn hart weer. Ik waan me terug in de bedstee van mijn geliefde oma.
  Ja hoor, ik wil ook eigenlijk maar één ding tegelijk doen, maar dan komt er weer ergens een baby, en hup een borduurlap ertussendoor. Fijne zondag hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. un proyecto divinopara realizar en familia, me gustaaa, besosss

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet dat er weer gezellig en mooi uit. Wil meteen naar de kringloop hier om te kijken of ze ook van die stofjes hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen