2016 NR. 3 HEADER

zondag 16 augustus 2015

Cadeautjes en veel nieuws

Afgelopen donderdag weer een paar gezellige uurtjes doorgebracht met mijn borduurvriendinnen van het "Merkwaardig" clubje. Al jaren hebben we elke keer een gezamenlijk project. Dit keer een naaldenrolletje. We zijn met z'n zessen dus ik moet vijf naaldenrolletjes maken (voor mijzelf hoeft natuurlijk niet, maar mag wel). Elke bijeenkomst voor iemand anders en na 5 bijeenkomsten zijn we weer rond.
 
Nu zien we elkaar zo één keer in de 10 weken dus snel gaat het niet. Maar in de twintig jaar dat we nu met dit clubje bij elkaar komen hebben we toch al heel wat gemaakt voor elkaar. We hebben elkaar leren kennen bij "Merkwaardig", de vereniging van merklap liefhebbers en waar we dus allemaal lid van zijn. We genieten altijd enorm als we weer bij elkaar komen en je natuurlijk weer een leuk zelfgemaakt iets krijgt!

 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Dit naaldenrolletje maakte ik voor Leny. Toevallig was zij ook de gastvrouw deze keer en die krijgt ook altijd een cadeautje. Zo heeft ze nu een leuk setje.

 
♥ ♥ ♥

 
De mooie letter L komt uit het boek "Repertoire des Alphabets" (klik) en is 40 kruisjes hoog. Het borduurband is van Vaupel & Heilenbeck en heeft een smal blauw randje. Ik heb dezelfde kleur borduurgaren gebruikt en het gecombineerd met roomwit.
 
Leny was er blij mee!
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
Verder kan ik jullie melden dat er enorm veel belangstelling was en is voor "De kneepjes van het Doorstoppen", de workshop die Jeanny Cobben bij ons gaat geven. Er waren twee datums geprikt, namelijk dinsdag 13 oktober en donderdag 15 oktober  maar die waren in één dag volgeboekt dus in overleg met Jeanny hebben we er nog een dag bij gedaan namelijk woensdag 14 oktober. We hadden zoveel mailtjes en telefoontjes ontvangen voor deelname dat we deze dag ook meteen al helemaal in konden vullen!
 
 
Eigenlijk niet zo vreemd als je ziet wat je gaat maken als je meedoet met de workshop. Het naaldenboekje is zo schattig en je leert ook meteen de mooie afwerking met een muizentand randje.
 
Voor degenen die dit keer niet mee mee konden doen, Jeanny komt zo goed als zeker in november weer!
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
Verder hebben we prachtige nieuwe merklap patronen van Sabine Taterra-Grundacker van European Reproduction Samplers in de winkel en webwinkel. Rood en rood met blauw, past helemaal in ons assortiment. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen favoriete kleur gebruiken.
De patronen zijn allemaal reproducties van antieke merklappen.
 
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
 
In de webwinkel vind je onder "nieuw" en onder "borduurpatronen" alle patronen van Sabine die wij in ons assortiment hebben.
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
En omdat ik toch al helemaal in de ban ben van naalden rolletjes heb ik er nog een gemaakt, deze keer met stof aan de uiteinden.
 
 
Het staat als compleet pakketje in de webwinkel.
Niet moeilijk om te maken en ook heel leuk om voor iemand te maken als cadeautje, bijvoorbeeld voor een borduurvriendin!
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
Fijne week allemaal!
 
Marijke
 

6 opmerkingen:

 1. Hermosos bordados y felicidades por tus amigas!! 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Magnifique , tout est magnifique !!!
  Sylvie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allemaal prachtige borduurwerken groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Che bello tutto, complimenti per le stoffe i ricami e gli accostamenti sempre molto raffinati, ciao M.Grazia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi zeg die naaldenrolletjes! En ook de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We hebben genoten in jullie snoepwinkeltje afgelopen zaterdag, heel gezellig. Ga zo door........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen