2016 NR. 3 HEADER

vrijdag 29 april 2016

Wasjes

Tussen alle buien door deze week een paar wasjes gedaan. Nu doe ik dat natuurlijk vrijwel elke week, maar hier was ook een leuk wasje bij. Een "lapjeswasje", daar wordt ik altijd  blij van.

Eerst drie mooie oude slopen. Hier en daar een beetje geel geworden besloot ik dat het nu tijd werd om ze in een sopje te doen. Gewoon in de machine maar wel op een fijnwas programma. Daar werd de boel flink van opgefrist!

Ik heb nog gewoon een waslijn buiten en daar wappert het dan zo lekker aan. Bijna niemand heeft nog een waslijn geloof ik, alles wordt binnen gedroogd of gaat in de droger. Maar zo'n wapperende was doet me aan mijn ouderlijk huis denken. Happy memories! 


Zo'n joekel van een sloop zoals in het midden hangt, daar ging geen hoofdkussen in, maar een soort mini dekbed en dat werd dan over het voeteneind van het bed gelegd. Lekker warm!

En toen nog een paar oude lapjes die al heel lang in een doos lagen te wachten op een opfrisbeurt. Twee mooie gebloemde oude slopen, hup ook er bij. Ik ben nu toch zo lekker bezig.


Zo'n mooi stapeltje, daar kan ik zo van genieten!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


De slopen zijn gestreken en netjes opgevouwen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


De bandjes zijn ook oud en zijn gemaakt 
om het gestapelde linnengoed bijeen te houden.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Ik heb ze in vier verschillende lengtes.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Aan de uiteinden een katoenen bandje om de boel vast te strikken. De strik komt aan de achterkant zodat je aan de voorkant van de stapeltjes alleen de mooie geborduurde bandjes ziet.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Wat zijn die oude stoffen toch prachtig. Deze stof is van een soort "slaapzak van katoen". Nog helemaal gaaf. Daar gaat de schaar voorlopig niet in. Veel te mooi!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Trots ben ik op onze nieuwe reproductie merklap


Het origineel is in het rood geborduurd, wij kozen voor twee kleuren blauw en donkerrood. Het linnen is Belfast parelgrijs.

Je kunt hem vinden in de webwinkel, en nog meer nieuwe dingen.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Fijn weekend!

Marijke

5 opmerkingen:

 1. Heette zo'n kussen/ dekbedje op je voeten niet een peluw?
  Mooi beddengoed!
  Fijne dag, groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige post. Het lijkt of ik zo weer terug ben in de bedstee van mijn opa en oma. Prachtige stoffen en zware dekbedden en hele mooie herinneringen. Ook ik kan heerlijk genieten van mooie wasjes en natuurlijk nadien buiten aan de lijn.
  Bedankt voor de mooie post. Lieve groet, Linda.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook nog lekker waslijnen, vind dat het dan sneller droogt. Op het voeteneind zo'n kussen heette en peluw, mijn oma had die in de bedstee. Leuk hoor dat oude beddengoed, en nu weer lekker opgefrist. gr. Marion Blaauw

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, dat zijn de leuke wasjes! En wat een geweldig mooie banden laat je zien . Lag mijn beddengoed maar zo netjes in de kast...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie stofjes voorbij komen, die ik vroeger in mijn ouderlijk huis op mijn bed had liggen.
  En de was, die droogt bij mij gewoon buiten aan de lijn.

  BeantwoordenVerwijderen