2016 NR. 3 HEADER

donderdag 23 februari 2017

Borduurvriendinnen

Bijna 20 jaar geleden hebben wij tijdens een van de jaarvergaderingen van "Merkwaardig" een borduurclubje gevormd en zijn sindsdien het "Merkwaardig clubje". Een ontmoetingsdag was er toen nog niet. De eerste keer dat we bij elkaar kwamen was bij mijn naamgenote Marijke in Elburg. Zij had ons uitgenodigd om bij haar langs te komen om haar verzameling te bekijken en wat was het gezellig, genoten hebben we van al het moois.

Daar moest een vervolg op komen! Zo is ons clubje ontstaan.
Lief maar ook leed met elkaar gedeeld en we komen nog steeds bij elkaar. Al jaren hebben we een "project". Van alles hebben we al gemaakt. Naaldenboekje, naaldenrolletje, speldenkussen, boekenlegger, mini merklapje, kaarten op geperforeerd papier, biscornu, schaaretui en ga zo maar door. Omdat we elkaar maar eens in de twee a drie maanden zien duurt het lang voordat we voor iedereen iets geborduurd hebben. Maar ja, dan het je aan het eind van de ronde wel 7 naaldenboekjes, 7 speldenkussentjes etc. Je maakt namelijk elke keer voor iemand anders wat. Hele schema's hebben we daar van en nog wordt er nog wel eens iets voor de  verkeerde gemaakt. Daar lachen we dan maar om. 

Voor de tweede keer zijn we nu met een mini merklapje bezig. We hebben keurig een maat afgesproken en een kleur garen. Tijdens de eerste mini merklapronde - jaren geleden - kwamen we er achter dat "mini" een rekbaar begrip is. Alle afmetingen waren anders, kleuren anders maar dat weerhield één van ons er niet van om alle lapjes gewoon aan elkaar te naaien en er een kussen van te maken. Het zag er nog heel leuk uit ook. 

Maar deze keer gingen we het anders doen! Met elkaar de maat vastgesteld van het borduurwerk -  10 x 15 cm - en ja dat is iets anders dan de maat van het lapje haha. Zo is er altijd wel wat. Maar leuk dat ze zijn. We zijn nu klaar met het tweede lapje. 


Dit is mijn borduurtje van 10x15 centimeter voor Miep
Het was zowaar op de één na laatste dag klaar. Was ik toch wel trots op want meestal zit ik de laatste avond nog te zwoegen. Dat krijg je als je niet op tijd begint! Er is er één altijd het eerst klaar en dat is Miep en één altijd het laatst......

Op naar het volgende lapje en dat we er nog maar veel mogen maken voor elkaar, daar gaan we voor.

Marijke

5 opmerkingen:

 1. Leuk idee om elke keer een onderwerp te bedenken om samen aan hetzelfde te werken.
  Nog vele jaren plezier met elkaar.
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk om te lezen e nog heel veel jaren borduur plezier met elkaar gewenst! XxX Hetti

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zo'n clubje... Fijn dat jullie zo genieten met elkaar... Je lapje is prachtig...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn zo'n clubje met vriendinnen onder elkaar en mekaar af en toe verwennen met zelfgemaakte cadeautjes die zeker gewaardeerd worden. Prachtig lapje heb je ervan gemaakt!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen