2016 NR. 3 HEADER

dinsdag 25 oktober 2011

Vorderingen

Het heeft wat moeite gekost (tijdnood), maar de kleine borduurtjes zijn verwerkt. Met vilt en lavendel zijn het kleine kussentjes geworden om kado te geven. Morgen heb ik een borduurdag van ons groepje dat ooit ontstaan is uit leden van "Merkwaardig", de vereniging van liefhebbers van merklappen. We zijn in totaal met 7 personen. Al meer dan 10 jaar komen we ongeveer drie keer per jaar bij elkaar, telkens bij iemand anders thuis. Morgen gaan we naar Annie in Krommenie. Ik maak altijd een kleinigheidje voor de gastvrouw. Mijn naamgenote, die we altijd Marijke B noemen, is vandaag jarig  en Miep is ook jarig geweest dus die krijgen morgen ook een kadootje. Het kleine kussentje met het bloemenmandje houd ik zelf, want dat borduurtje heb ik van mijn vriendin Stavriana gekregen.

It hast cost some trouble, but the embroideries now are litte lavender pillows. Tomorrow I will meet my friends who I have met through "Merkwaardig", the Dutch sampler association. We are in total with 7 persons. For more than 10 years we come about 3 times a year together. Tomorrow we go to Annie who lives in Krommenie. I always make a litte something for the host. Two of us have had their birthday so they also get a litte present. I will keep the tiny pillow with the flowerbasket, because my friend Stavriana made the embroidery for me.
10 opmerkingen:

 1. O wat een lieve borduurtjes zijn dit weer geworden,
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat zijn deze kussentjes leuk geworden! en heel leuk vind ik jullie samenkomst! ik wens jullie alvast veel borduurplezier samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een "Snoepies" zijn 't geworden.
  Veel "samenplezier" en doe de groeten aan Krommenie...
  Groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zien ze er lief uit!! Daar zullen ze vast heel blij mee zijn Marijke.
  Gezellig zo'n borduurdag... gaan jullie dan met z'n allen iets maken of neem je je eigen werkje mee?
  Alvast héél veel plezier hoor.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Marijke,
  Wat zijn ze mooi geworden...!
  En wat lief van je om voor alle leden van je groepje een kadootje mee te nemen.
  Wij, dat zijn mijn zussen, een schoonzus en een vriendin van me, houden al meer dan 25 jaar ongeveer elke maand een handwerkavond. Ooit begonnen toen iedereen er lustig op los breidde, en in veel tussenliggende jaren deden we ook niets anders dan gewoon gezellig kletsen met een hapje en een drankje. Ook hebben we veel dingen gedaan als dakpannen bekleden met servetten, en iets maken van brooddeeg. Ook kerststukken, paasstukken en zo kwamen aan de orde. De laatste paar jaar wordt er weer flink gebreid. Heel leuk allemaal, telkens ook bij een ander thuis. Aanstaande vrijdag is er weer zo´n crea-avond en dan neem ik mijn afgemaakte breiwerken mee en het breiwerk waar ik op dit moment mee bezig ben. Een gastendoekje van katoen... Ik heb er nu al zin in...
  Ik wens jou een heel fijne dag Marijke,
  Lieve groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop dat jullie een fijne dag zullen hebben maar daar twijfel ik niet aan. Jullie zullen wel allemaal leuke meiden zijn.
  Toch maar verhuizen naar Nederland?
  Jouw borduurwerkjes zijn supermooi geworden en he idee ga ik bijhouden.
  Liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk ideé, gaat het borduurstof niet rafelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat zullen je vriendinnen hier blij mee zijn!! Fijne dag toegewenst:)

  BeantwoordenVerwijderen